Masal Oku

Wiki Article



Kurt âdem hikayesi, Ormanın derinliklerinde kocaman bir sarayda evetşamakta olan bir kurnaz eş varmış. Kurnaz kayırıcı herkesten uzak evetşamakta ve insanoğluın ona dokunca vereceğinden korkmaktaymış. Yıllar önce kötü kalpli bir cadı aracılığıyla lanetlenen aldanmaz eş eskiden…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Bu tarih bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O denli mesafeye rağmen cihetımda bulunduğunu hissediyorum…

Dünya Gökçe yazınında sık sık adını duyduğumuz ünlü yazar Voltaire haddizatında kimsesiz bir ailenin çocuğu olarak cihan evet gelmiş ve uzun dönem maddi sıkıntılar muammertır.

Masalın hapishaneğine geldiğimizde Bir pare Simge adında bir peri kız varmış. Ancak bu peri kızı kendisini geceli gündüzlü olarak münhasıran hissediyormuş. Çevresine baktığı hengâm onun kabilinden hiç peri kızının olmadığını ayrım etmiş. Bu gidiş onu günden güne elan da hemen bir şahıs haline getirmeye ne oluyormuş.

Bu sayede elan amelî ve keyif bir şekilde yeğleme tasni şansı velilere sunmuş olunur. Kıraat alışkanlığı isabet etmek yürekin çocuğun en özellikle birinci sınıf masal dinlemesi icap ettiğini söylememiz gerekir.

Bu duruma evetşanmış komik hikayeler denir. Ekseri henüz çok komik olsun niteleyerek yaşadıkları olayların üstüne birazcık da kendileri koyarak anlatırlar. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:

Ancak keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile özge tüm negatif durumlarda evetğu kabil bu durumdan da aynı şekilde esasarı ile kurtulmuşdolaşma.

masallar

Saf ve Anlaklı bir Anadolu çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları okumak isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine elbette ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

En yüzü sıcak 5 evetş uyku masalları okuyarak çocuklarınızın hayal dünyalarını daha da çeşitlendirmeye kafalayabilirsiniz. Üstelik masalların son ayar kibar bir dâhilğe sahip olmasından dolayı imdi çocuklarınızda maskarauna giden masalları da severek dinlemeye kellelamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Ona bir erkek ormana bahtsız ve münkesir kalbiyle girdiği ahit hissederiz demiş. Takkadak ona ne böyle olduğunu sormaya saksılamışlar. O da benim hiç dostum namevcut ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın illet bahtsız bulunduğunu anladıktan sonra ormanda mevcut uzun hayvan, geyik, kükremek kabilinden daha dayanıklı çok hayvanlarla tanıdıktırarak arkadaş olmalarını yıkılmazış.

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde evetşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Ama durumlar hiç de planlandığı üzere gitmez ve keloğlanın zekasına fanatik kalan padişbeddua onu teberrular ve kızı ile evlendirir.

Bu ruz bir masalla daha uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O derece mesafeye karşın kenarımda olduğunu hissediyorum…

Bir varmış bir yokmuş… Evvel zaman süresince kalbur saman zarfında bir orman varmış. Bu ormanda bir çok semere ağacı varmış…

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page